Home » Local » În municipiul Vaslui va fi construit un adăpost de zi și de noapte pentru copiii străzii

În municipiul Vaslui va fi construit un adăpost de zi și de noapte pentru copiii străzii

Consiliul Local (CL) Vaslui s-a asociat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui în vederea înfiinţării „Adăpostului de zi şi de noapte pentru copiii străzii din Vaslui”.

În acest sens, autoritățile locale au pus la dispoziţie, în cadrul proiectului, terenul în suprafaţă de 500 metri pătrați (mp), situat în strada slt. Ioanesei Adrian, nr.70. Ulterior, a fost modificată suprafaţa necesară pentru construirea adăpostului, de la 500 mp prevăzuţi iniţial, la 1.275 mp. Terenul propus pentru construirea adăpostului aparţine domeniului public al municipiului Vaslui şi face parte dintr-o suprafaţă totală de 3.551 mp.

Astfel, pentru implementarea proiectului, au fost realizate operaţiunile notariale de dezmembrare a terenului proprietatea municipiului, în două loturi, un lot în suprafaţă de 1.275 mp, respectiv cel de-al doilea lot în suprafaţă de 2.276 mp.

Pentru înființarea adăpostului de zi și de noapte pentru copiii străzii este necesar ca terenul în suprafaţă de 1.275 mp, situat în strada slt. Ioanesei Adrian să fie transmis în administrare către DGASPC Vaslui, pe perioada existenţei construcţiei.

„Predarea-primirea terenului se va realiza în termen de 10 zile de la semnarea contractului de dare în administrare, prin încheierea unui proces verbal de predare-primire între municipiul Vaslui în calitate de predător şi către DGASPC Vaslui, în calitate de primitor”, se arată în raportul proiectului de hotărâre, care va fi dezbătut în ședința ordinară a CL Vaslui din această săptămână.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: