Home » Administratie » Investiții de peste 111 milioane de lei în modernizarea transportului local din municipiul Vaslui

Investiții de peste 111 milioane de lei în modernizarea transportului local din municipiul Vaslui

În cadrul rectificării bugetului local etapa august 2021, Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba suplimentarea valorii obiectivului de investiții „Proiect de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători”. Proiectul este finanțat în cadrul Axei Prioritare 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Suplimentarea se face cu credite de angajament în valoare de 2.136.336 lei, rezultând o sumă totală a proiectului de 111.014.530 lei.

În cadrul proiectului vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri. Prin achiziția mijloacelor de transport ecologice se urmărește reducerea emisiilor de carbon din oraș.

În cadrul aceluiași proiect de extindere a rutelor și traseelor vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

Extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul din municipiul Vaslui se va face pe mai multe direcții: traseu 1  – zona Koket (str. Gheorghe Doja), traseu 2 – strada Traian, str. Castanilor (zona liceelor Ştefan Procopiu, Ion Mincu) și traseu 3 – zona Delea – locuinţe (până la Barajul Delea), zonă cuprinsă între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui).

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: