Home » Administratie » Cofinanțare imensă de peste 15 milioane de lei pentru construcția depoului pentru troleibuze

Cofinanțare imensă de peste 15 milioane de lei pentru construcția depoului pentru troleibuze

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în următoarea ședință ordinară rectificarea bugetului local – etapa august 2021. Una din modificările financiare vizează suplimentarea valorii obiectivului de investiții „Proiect de realizare depou pentru transportul public”. Suplimentarea se face cu credite de angajament în valoare de 15.591.099 lei, astfel încât valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 36.754.186 lei. Construcția depoului pentru troleibuze face parte din proiectul privind extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători și, inițial, valoarea investiției era de 21.163.086 lei.

Proiectul privind dezvoltarea transportului local face parte din pachetul de proiecte depus de Primăria Vaslui la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est pe Axa Prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Cele șapte proiecte aprobate la finanțare se ridică la suma de 161.624.021 de lei.

La capitolul transporturi, Primăria Vaslui a renunțat la proiectul de reconfigurare a nodului de circulație rutieră de la Crucea Gării. Municipalitatea a depus pe axa dedicată dezvoltării transportului trei proiecte, care depășeau nivelul finanțării nerambursabile europene. Pentru a implementa cele trei investiții, bugetul local trebuia să participe cu o finanțare suplimentară de 45 milioane lei. Cum alocarea unei astfel de sume ar fi blocat toate investițiile din oraș pe mai mulți ani, s-a decis să se meargă înainte doar cu două proiecte: extinderea traseelor și construcția depoului. Reconfigurarea nodului de circulație rutieră Crucea Gării viza intersecția străzilor Republicii, Ștefan cel Mare și Traian unde este un sens giratoriu cu o rază de 21 de metri.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: