Home » Local » Apartamente de vânzare în Cartierul Movas. În ciuda scumpirii materialelor de construcții, în luna următoare prețul apartamentelor nu va crește!

Apartamente de vânzare în Cartierul Movas. În ciuda scumpirii materialelor de construcții, în luna următoare prețul apartamentelor nu va crește!

Proiectul rezidențial din zona Movas a municipiului Vaslui este în plină expansiune. Constructorul lucrează în ritm alert la primul bloc de locuințe, unde se execută lucrări de cămășuire, zidării, închideri vitrante, compartimentări, etc. În perioada septembrie-octombrie 2022, primul bloc al ansamblului rezidențial va fi finalizat.

Interesul pentru noul cartier de locuințe este imens, fiind semnate deja primele precontracte cu beneficiarii. În condițiile în care piața materialelor de construcții cunoaște o creștere a tarifelor, este posibil ca și prețul pe metrul pătrat construit în zona Movas să fie ajustat.

Familia Zanini, finanțatorul proiectului, prin reprezentantul Zanini Simone a declarat într-un interviu pentru EstNews Vaslui, că persoanele care se hotărăsc să cumpere un apartament în luna următoare vor avea parte de o facilitate importantă. Mai exact, precontractele care vor fi încheiate cu beneficiarii se vor parafa la prețul de vânzare stabilit inițial. 

EstNews Vaslui: Domnule Simone Zanini familia dvs. a demarat, în acest an, cel mai mare proiect imobiliar din municipiul Vaslui?

Simone Zanini: Da, așa este. După ce am fost întârziați cu lucrările din cauza pandemiei de coronavirus, din luna mai 2021 au început lucrările la ansamblul rezidențial din zona Movas. Cartierul rezidențial va avea cinci blocuri cu 10 etaje și o gamă largă de facilități: spații comerciale, puncte de recreere,  parcări, locuri de joacă etc.

Noi vedem municipiul Vaslui ca un oraș în expansiune, frumos și curat, am cunoscut aici oameni corecți și punctuali, cordiali și  inimoși.

EstNews Vaslui: Cum decurg lucrările la primul șantier? 

Simone Zanini: Primul șantier a fost deschis de constructor la fostul sediu administrativ al fabricii, care va fi transformat într-un bloc de locuințe. Structura de rezistență și planșeele fostei clădiri de birouri rămân intacte. Au fost făcute două expertize conduse de profesorul Nicolae Florea de la Facultatea de Construcții din Iași.

În prezent, aici se fac lucrări de cămășuire, zidării, închideri vitrante, compartimentări. Toate materialele care se folosesc au certificate de calitate și garanție.

EstNews Vaslui: Ce tip de apartamente va avea primul bloc din cadrul ansamblului rezidențial Movas?

Simone Zanini: Blocul va avea în total circa 40 de apartamente cu una, două și trei camere. Apartamentele cu o cameră au circa 35 metri patrați locuibili, cele cu două camere au între 55-60 metri pătrați și cele cu trei camere au 75-80 metri pătrați locuibili. Locatarii vor avea acces în locuințe pe scara pietonală și cu liftul. De asemenea, viitorii proprietari vor avea acces în două curți, din care una interioară, prevăzute cu spații verzi și alei. Pentru fiecare apartament revine o parcare, care este inclusă în prețul apartamentului.

La partier vor fi spații comerciale și 13 apartamente în regim partier. Blocul va avea patru etaje, iar la fiecare palier vor fi câte patru apartamente. La ultimul etaj, în funcție de cererile beneficiarilor, se pot executa  apartamente duplex cu o suprafață totală de 150 metri pătrați. 

EstNews Vaslui: Care este valoarea acestei prime investiții și când va fi recepționat blocul de locuințe?

Simone Zanini: Lucrările la acest bloc se vor desfășura pe o perioadă de 18 luni, investiția ridicându-se la 4,6 milioane de lei. Constructorul și-a luat angajamentul că în perioada septembrie-octombrie 2022 blocul va fi finalizat la cheie, primii proprietari putând să se mute în noile apartamente. Executantul proiectului este firma Chris Consulting Vaslui, care folosește exclusiv forță de muncă din Vaslui și din zonele limitrofe.

EstNews Vaslui: Vasluienii sunt interesați de achiziționarea de apartamente în noul cartier? Ați primit cereri în acest sens? 

Simone Zanini: Încă de la debutul acestui proiect imobilier, interesul oamenilor pentru a-și achiziționa un apartament este foarte mare. Deja avem încheiate mai multe precontracte cu beneficiarii.

Atracția majoră pentru a locui în această zonă rezidențială se observă a fi din partea tinerii generații, care a lucrat și trăit o perioadă însemnată în țările Europei Occidentale (Anglia, Germania, Spania etc.), care a înțeles să locuiască în zone rezidențiale cu un mediu sănătos și o arhitectură modernă.

Vasluienii doresc apartamente noi, chiar și ca o viitoare investiție cu utilități și servicii de calitate, blocuri cu un aspect arhitectural atractiv, iar noul proiect rezidențial răspunde în totalitate cerințelor de pe piață.

EstNews Vaslui: În contextul în care costul materialelor de construcții s-a majorat, aveți intenția să creșteți prețul pe metrul pătrat? 

Simone Zanini: Într-adevăr,  asistăm pe piață la o creștere a prețurilor pentru materialele de construcții, și nu numai, iar după ce vom face o analiză, e posibil ca prețul pe mentrul pătrat construit să fie majorat.

Însă, în următoarea lună, cine se hotărăște să încheie un precontract cu noi, va beneficia de prețul vechi la semnarea acestuia. Practic, pentru persoanele care se hotărâsc să cumpere în următoarea lună, prețul contractului de vânzare va fi cel stabilit inițial.

EstNews Vaslui: Vă rog să ne mai oferiți câteva detalii, legate de ansamblul rezidențial Movas?

Simone Zanini: Centrul rezidențial se va întinde pe o suprafață de aproximativ două hectare și va fi compus din cinci blocuri P plus 10. Putem spune că zona rezidențială Movas se va transforma total în urma investiției și va deveni una din cele mai atractive locații urbanistice din oraș. Cartierul va arăta foarte bine și din punct de vedere arhitectural și urbanistic, fiind o zonă de locuit la nivelul standardelor europene.

Unul din avantajele locației este apropierea de centrul orașului, în timp ce în jurul viitoarelor blocuri de locuințe este dezvoltată o infrastructură rutieră și de servicii puternică (magazine, piețe agroalimentare, secție de poliție, benzinărie etc.).

Este o investiție sigură văzând și evoluția în creștere a prețurilor, din cauza majorării costurilor la materialele de construcție.

Un alt mare atuu al cartierului este parcul Movas, care reprezintă o barieră de verdeață și liniște între blocurile de locuințe și străzile principale ale orașului.

 

a consemnat Dănuț CIOBANU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: