Home » Local » Braconieri ”vizitați” de polițiști!

Braconieri ”vizitați” de polițiști!

Recent, polițiștii vasluieni au derulat o amplă acțiune care a vizat identificarea și tragerea la răspundere a mai multor persoane acuzate că au comis mai multe infracțiuni de braconaj. Acțiunea a fost desfășurată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui și ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

”Pe 24 august au fost efectuate 16 percheziții domiciliare în județul Vaslui, la persoane bănuite de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Au fost puse în executare 14 mandate de aducere. Din cercetări a reieșit că în anul 2021 persoanele bănuite ar fi practicat vânătoarea fără a deține autorizații de vânătoare cu încălcarea prevederilor legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic și fără a respecta prevederile legale privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 21 de arme, peste 700 de elemente de muniție (cartușe de vânătoare și de tir sportiv, de diferite calibre), 6 dispozitive pentru vedere nocturnă, 6 trofee de vânătoare și articole pirotehnice”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cercetările sunt continuate pentru administrarea probatoriului și stabilirea cu exactitate a activității infracționale a persoanelor bănuite. La activități, au participat și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, precum și polițiști de frontieră ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: