Home » Local » Casa Județeană de Pensii Vaslui dă drumul la angajări! Sunt scoase la concurs 19 posturi

Casa Județeană de Pensii Vaslui dă drumul la angajări! Sunt scoase la concurs 19 posturi

Isabel Bogdan, directorul Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, a spus că instituția pe care o conduce dă drumul la angajări pentru ocuparea posturilor în vederea evaluării dosarelor de pensie.

„Pentru CJP Vaslui au fost repartizate 19 posturi, din care 15 pentru studii superioare și 4 pentru studii medii. Un număr de 12 persoane vor lucra la sediul instituției din Vaslui, iar 7 persoane la Centrul Local Bârlad. Angajările se fac pe o perioadă determinată, până la data de 31 decembrie 2022. Perioada depunerii dosarelor este cuprinsă între 27-30 august 2021”, a spus Isabel Bogdan.

Proba scrisă va avea loc la ora 10.00 în data de 6 septembrie, iar interviul se va ține în data de 13 septembrie. Locația pentru susținerea examenului urmează să fie anunțată.

Guvernul a aprobat suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de angajați care să participe la procesul de evaluare a celor aproximativ 5 milioane de pensii din sistemul public aflate în plată. Procesul de evaluare va sta la baza recalculării ulterioare a pensiilor, după o nouă formulă care să înlăture inechitățile din prezent, astfel încât, pentru contribuții egale, pensiile să fie egale indiferent de gen sau de data ieșirii la pensie.

Ordonanța stabilește selectarea prin concurs a 1.000 de persoane, 800 cu studii superioare și 200 cu studii liceale, care vor desfășura activitatea în baza unor contracte individuale de muncă încheiate pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2022.

Salariile celor 1.000 de persoane selectate vor fi cele prevăzute de Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și vor fi suportate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Metodologia de repartizare a posturilor urmează să fie stabilită de președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: