Home » Local » Peste 1.000 de jandarmi din județul Vaslui au asigurat liniștea în jurul unităților școlare

Peste 1.000 de jandarmi din județul Vaslui au asigurat liniștea în jurul unităților școlare

Creșterea siguranței în școli și reducerea fenomenului delicvenței juvenile și al victimizării minorilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ).

În perioada 2020-2021, s-au desfășurat 42 de activități preventive, în mod independent și în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui și  Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Prin activităţile desfăşurate s-a urmărit o acoperire a teritoriului întregului judeţ, activităţile desfăşurându-se în municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi și orașul Negrești dar şi în mediul rural.

La activitățile preventive desfăşurate în mediul şcolar au participat un număr de 912 de elevi şi profesori, fiind vizionate 10 filme educative și distribuite 981 materiale informative (657 pliante și 324 flyere).

Pe timpul afluirii și defluirii elevilor şi a cadrelor didactice şi ori de câte ori situaţia a impus, au fost intensificate activităţile de patrulare cu elementele din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, în zonele instituţiilor şcolare din localităţile urbane, pentru asigurarea unui climat de normalitate, organizându-se astfel 522 de misiuni la care au participat 1.254 de jandarmi și 13 acțiuni punctuale cu 46 de jandarmi, ocazie cu care au fost constatate 329 de contravenții  (302 avertismente și 27 amenzi în valoare de 9.200 lei).

„Având în vedere necesitatea păstrării sub control permanent a fenomenului infracţional şi contravenţional în zona instituțiilor de învățământ, se impune continuarea desfăşurării activităţilor preventive și de combatere, la nivelul la care acestea au fost realizate şi chiar extinderea acestora prin identificarea unor noi programe de prevenire şi a unor noi parteneri”, a spus Gheorghiță Păvăloaiea, inspector șef al IJJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: