Home » Business » Firmele din confecții, încălțăminte și construcții de mașini se confruntă cu o prăbușire a cererii

Firmele din confecții, încălțăminte și construcții de mașini se confruntă cu o prăbușire a cererii

Relansarea mediului economic în contextul pandemiei de coronavirus se dovedește extrem de dificilă. Dincolo de creșterea economiei anunțată de statisticile oficiale, oamenii de afaceri se confruntă cu probleme extrem de dificile.

„Problema cea mai mare este că pe fondul unei oferte consistente, cererea de mărfuri a scăzut constant. Cererea a scăzut în domenii precum confecțiile, încălțăminte, construcții de mașini etc. Veste bună este că avem un an bun în sectorul agricol, iar fermierii vor putea să își acopere pațial pierderile înregistrate în anul trecut din cauza secetei excesive și persistente”, a spus Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.

Cât privește creșterea economică anunțată oficial, depinde foarte mult la ce indicatori este raportată aceasta. Dacă facem comparație cu anul 2019, creșterea economică de 13% este foarte mare, dar dacă ne raportăm la anul 2020 când economia a stagnată, această creștere a producției este insignifiantă.

„Nu aș putea să spun că economia și-a revenit, ci că este un pic mai bine față de 2020, în anumite sectoare de activitate. Nu aș putea spune că economia e net superioară față de ultimii ani. Dacă e față de 2020, creșterea economică este zero. Se vede în buzunarele oamenilor! Oamenii au sărăcit! Investițiile se fac foarte greu în județul Vaslui și avem foarte mare nevoie de investiții, pentru că de acolo provin taxele și impozitele care alimentează bugetul de stat”, a mai spus Ionel Constantin.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: