Home » Agricultura » Silvicultorii vasluieni continuă împăduririle. Vor fi plantați puieți și pe Valea Prutului

Silvicultorii vasluieni continuă împăduririle. Vor fi plantați puieți și pe Valea Prutului

Pentru anul curent, Direcția Silvică (DS) Vaslui și-a propus să realizaze un program de împăduriri pe o suprafață de 105 hectare. Este vorba despre împăduriri integrale pe 41 de hectare, completări pe 37 de hectare și refaceri pe o suprafață de 27 hectare. Acțiunea de refacerea a zonelor forestiere cumprinde mai multe activități: împăduriri integrale și completări și regenerări naturale.

„Avem activități pe șantierele de împăduriri și în această toamnă. Avem pregătit terenul pentru împăduriri și pe unele parcele de pe Valea Prutului. Vom planta puieți din diferite specii: stejar, frasin, paltin, plop, salcie. Puieții plantați sunt din producția proprie. Pe lângă personalul propriu, mâna de lucru pe care o folosim este din zonele unde desfășutăm acțiuni de împădurire”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

DS Vaslui a încheiat cu bine campania de preluare în pază a pădurilor private. Silvicultorii vasluieni au preluat în paza o suprafață de peste 10.000 hectare de pădure.

Conform Codului Silvic, pentru suprafețele de pădure mai mici de 30 hectare, statul acordă o subvenție pentru plata serviciilor de pază. Pe lângă aceste suprafețe pentru care paza este subveționată de stat, DS Vaslui mai asigură securitatea unei suprafețe de 11.000 hectare de pădure privată prin contracte de prestări servicii. Este vorba despre proprietăți mai mari de 30 de hectare, pentru care beneficiarii plătesc serviciile de pază.

În prezent, DS Vaslui are în administrare o suprafață de peste 70.000 de hectare de pădure.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: