Home » Administratie » UAT-urile se bat pentru fiecare leu, destinat întreținerii infrastructurii rutiere

UAT-urile se bat pentru fiecare leu, destinat întreținerii infrastructurii rutiere

La ultima repartizare de fonduri pentru comunitățile locale, Consiliul Județean (CJ) Vaslui și-a oprit 5.000 de lei pentru cheltuielile privind întreținerea drumurile județene. Din aceste fonduri, în cadrul ultimei ședințe ordinare a CJ-ului, unele sume au fost alocate altor UAT-uri.

„În acest an, noi am solicitat pentru întreținerea drumurilor 15 milioane de lei și am primit doar 4 milioane de lei. A fost nevoie de investiții pentru a aduce drumurile la viabilitatea optimă. Anul acesta au fost două calamități naturale care au afectat drumurile”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Pentru anul 2021, CJ Vaslui a decis ca TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale să fie repartizată în mod egal tuturor UAT-urilor (câte 10 mii lei). Excepție face UAT județul Vaslui, căre a primit 10.279 mii lei, ținându-se cont de cei peste 900 km de drumuri județene care trebuie întreținuți, reparați și deszăpeziți. În urma rectificării bugetului național, județul Vaslui a mai primit sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale în cuantum de 7.393 mii lei.

Județul Vaslui a primit în luna septembrie suma de 13.013.000 lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale din luna iunie a acestui an. Banii au fost transferați în vederea refacerii unor utilități, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe. Sumele virate în teritoriu au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţia Prefectului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: