Home » Local » Campania de vaccinare continuă în județul Vaslui

Campania de vaccinare continuă în județul Vaslui

Situaţia epidemiologică prezentă în judeţul Vaslui privind evoluţia campaniei de vaccinare arată că, până azi, 05.10.2021, la nivelul județului au fost recepționate 143927 doze de vaccin anti COVID-19, din care 133512 doze, au fost deja utilizate pentru imunizarea cetățenilor din județ (72022 doze pentru prima administrare, 59165 pentru doza 2 și 2325 pentru doza 3).

Pe data de 04.10.2021 au fost vaccinate 883 persoane. Menționăm că 255 persoane au primit doza 1, 47 persoane au primit doza 2 și 581 persoane au primit doza 3.

De la începutul acestui an, pe teritoriul jutețului Vaslui, au fost testate 24627 persoane, din care 11950 persoane prin test rapid antigenic și 12677 persoane prin test RT – PCR standard.

În urma acestor testări, până în prezent au fost confirmate 10910 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 13335 teste au avut rezultat un negativ, 379 teste au avut rezultat echivoc și 3 teste au avut rezultat invalid.

În ultimele 24 de ore au fost testate 377 persoane, din care 246 persoane au fost depistate pozitiv cu SARS – CoV  2 (COVID – 19) iar 131 persoane au avut un rezultat negativ.

În prezent, în județul Vaslui sunt 1994 cazuri active de coronavirus.

Reamintim că:

În România s-a demarat administrarea dozei a treia pentru persoanele care au împlinit șase luni de la primirea dozei a doua.

Doza 3 este ferm recomandată:

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală. Doza a treia (booster) se efectuează numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Totodată, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca primesc doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european.

  • vaccinurile reduc semnificativ riscul de infecție;
  • vaccinurile reduc considerabil riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului;
  • vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;
  • vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;
  • vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu COVID – 19.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura