Home » Local » Masă caldă și îngrijire la domiciliu pentru copiii și bătrânii din comuna Fălciu

Masă caldă și îngrijire la domiciliu pentru copiii și bătrânii din comuna Fălciu

Primăria Fălciu derulează în colaborare cu Episcopia Hușilor un program social care se aderesează populației defavorizate. Astfel, în cadrul activităților legate de after school, 25 de copii primesc o masă caldă și fac temele cu educatoarele. De asemenea, 25 de bătrâni neputincioși beneficiază de o masă caldă și îngrijire la domiciliu.

„Le facem menajul zilnic la acești bătrâni. Vrem să extindem acest program social, pentru că sunt mulți bătrâni pe care îi putem ajuta, deoarece au copiii plecați în străinătate”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

În domeniul social, Primăria Fălciu derulează un proiect social finanțat din bani europeni, care are un grup țintă format din 250 de bătrâni din localitate. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat, iar valoarea totală a investiției prin POR 2014-2020 este de 3.161.592 lei, din care finanțare nerambursabilă de 3.096.779 lei.

La fel ca și în alte zone ale județului Vaslui și în comuna Fălciu populația este îmbătrânită, iar multe persoane nu mai au aparținători care să le poarte de grijă.

„Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. În cadrul proiectului vom construi și un cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. Bătrânii vor avea unde veni la o discuție și vor putea socializa între ei. Prin acest proiect asigurăm 23 locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri”, a adăugat Neculai Moraru.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: