Home » Coronavirus » Oamenii care au două doze de vaccin Pfizer sunt protejați de o formă gravă de COVID-19, inclusiv varianta Delta

Oamenii care au două doze de vaccin Pfizer sunt protejați de o formă gravă de COVID-19, inclusiv varianta Delta

Un studiu realizat de Pfizer arată faptul că două doze de vaccin Pfizer-BioNTech sunt eficiente împotriva riscurilor de spitalizare asociate COVID-19 şi contra tuturor variantelor noului coronavirus timp de cel puţin şase luni.

De altfel, studiul demonstrează  că eficacitatea vaccinului împotriva riscului de infectare scade în timp, de la 88% în luna următoare imunizării cu cea de-a doua doză la 47% după şase luni.

„Studiul nostru confirmă că vaccinurile sunt un instrument central pentru controlarea epidemiei şi rămân extrem de eficace în prevenirea formelor severe şi a spitalizărilor, inclusiv împotriva variantei Delta sau a altor variante care suscită preocupare”, a declarat Sara Tartof, autorul principal al studiului, în comunicatul publicat în The Lancet.

Studiul realizat de Pfizer şi de reţeaua de sănătate americană Kaiser Permanente a analizat datele medicale obţinute de la 3,4 milioane de persoane din California de Sud în perioada 4 decembrie 2020 – 8 august 2021.

Potrivit autorilor studiului, aceste rezultate arată importanţa creşterii imunizării la nivel global şi a analizării eficacităţii vaccinului în timp pentru a decide categoriile de populaţie care ar trebui să primească cu prioritate dozele de rapel.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: