Home » National » România a aruncat pe apa sâmbetei banii primiți de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea căilor ferate

România a aruncat pe apa sâmbetei banii primiți de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea căilor ferate

România a luat de la Uniunea Europeană 800 milioane de euro, bani ce urmau a fi folosiți pentru proiectări și studii de fezabilitate prin programul Connecting Europe Facility. Aceste granturi urmau a fi folosite pentru transport în perioada 2014-2020. La finalul acestei perioade, s-a constat faptul că România nu a construit niciun kilometru de cale ferată.

România bate pasul pe loc când vine vorba de construcţia de noi străzi sau autostrăzi, dar nici nu se preocupă de modernizarea unei căi de transport deja existente care poate fi o alternativă mult mai bună şi mai ecologică faţă de transportul rutier. Infrastructura feroviară din România nu este adaptată realităţii economice actuale, ci, mai degrabă, nevoilor economice din ani 70-80.

Prin urmare, desi aveau posibilitatea de a călători mai bine și mai rapid, românii sunt nevoiți să trăiască corvoada călătoriilor lungi și cu peripeții oferite de trenurile românești.

 

About Axinte Radu Alexandru