Home » Coronavirus » Un elev din România a murit de COVID-19 deși era vaccinat

Un elev din România a murit de COVID-19 deși era vaccinat

 Un elev în clasa a X-a de la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a decedat azi-noapte în urma unui stop cardio-respirator.

„Aveam o adeverinţă de la mamă că este răcit. Nu a venit la şcoală de două săptămâni. Am aflat ieri că era confirmat cu COVID -19 şi că a fost internat tot ieri şi ar fi decedat aseară. Părinţii au aflat de dimineaţă vestea. Este dureros, foarte dureros. Era un elev liniştit, chiar introvertit”, a spus un cadru didactic.

Clasa în care studia băiatul desfășura orele cu prezență fizică.

Conform reprezentanților spitalului, adolescentul în vârstă de 17 ani a ajuns la UPU sâmbătă, prin propriile forțe. Era conștient, cu dispnee, cu stare generală alterată și cu valori crescute ale glicemiei. Era cunoscut ca suferind de diabet de tip 2 insulino-dependent.

Duminică, tânărul a intrat în stop cardio-respirator, dar a fost resuscitat, iar luni a intrat din nou în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare efectuate timp de o oră au rămas fără rezultat. A fost confirmată şi infecţia cu SARS-CoV-2, deși băiatul s-ar fi vaccinat în luna aprilie cu prima doză de Pfizer.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: