Home » National » 18 români audiați pentru trafic de migranți cărora le promiteau că îi duc în vestul Europei

18 români audiați pentru trafic de migranți cărora le promiteau că îi duc în vestul Europei

18 persoane au fost duse la audieri, acuzați că ar face parte dintr-o rețea de trafic de migranți care acționa în județele din vestul țării. În câteva luni, ar fi primit jumătate de milion de euro de la oamenii cărora le promiteau că-i duc în vestul Europei.

,,Începând cu luna iulie până în 30 septembrie, au fost identificați 27 de membri ai grupării infracționale, dintre care doi cetățeni iranieni, patru cetățeni români și 21 de cetățeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranți de origine afgană”, a comunicat Poliția Română.

Traficanții aveau bine stabilit drumul migranților. Aceștia preluau migranții de la granița cu Serbia și îi duceau la Timișoara. Acolo îi cazau în mai multe apartamente închiriate, până când găseau momentul potrivit pentru a-i trece granița. Călăuzele îi duceau pe imigranți în parcările pentru TIR-uri din județele Timiș, Arad și Hunedoara. Oamenii se ascundeau în camioane, fără ca șoferii să știe.  Traficanții le promiteau străinilor că îi vor duce în Spațiul Schengen în schimbul unor sume cuprinse între 500 și 1.500 euro.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: