Home » National » Președintele Klaus Iohannis convoacă cu întârziere partidele la consultări

Președintele Klaus Iohannis convoacă cu întârziere partidele la consultări

După ce guvernul lui Florin Cîțu a fost demis, Președintele României a declarat aseară la Cotroceni că va convocarea partidelor la consultări abia  săptămâna viitoare.

„Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză”, așa și-a început președintele declarație de presă.

Iohannis îi condamnă pe politicieni că nu s-au gândit la situația actuală în care România se confruntă, atât cu o criză a sistemului de sănătate, cât și a prețurilor la energie, ci au mai pornit o altă criză, cea guvernamentală.

„Este o situaţie complicată, o situaţie care a fost generată de această moţiune şi trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alţii clamând grija pentru români şi aşa mai departe. Haideţi să vedem totuşi ce s-a întâmplat, dincolo de aceste declaraţii. USR a fost parte din coaliţia de guvernare, USR a plecat din Guvern şi a votat, împreună cu PSD şi AUR, moţiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriţi să-i spuneţi”, a spus președintele.

Pentru a da timp partidelor politice să mediteze și să dezbată în forurile lor interioare, președintele a anunțat că va convoca de abia săptămâna viitoare partidele la consultări pentru desemnarea unui premier care să încerce să formeze un nou Guvern.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: