Home » National » Schimburile economice dintre România și Germania ating pragul de 33 milioane de euro

Schimburile economice dintre România și Germania ating pragul de 33 milioane de euro

Schimburile economice dintre România și Germania au continuat să se recupereze vizibil după o relativă stagnare în anul 2020. Ieri, ambasadorul României în Republica Federală Germania, Adriana-Loreta Stănescu, a transmis că acestea ar putea depăşi 33 de miliarde de euro. 

,,Germania este primul şi de departe cel mai mare partener comercial al României, comerţul bilateral reprezentând peste o cincime din totalul comerţului exterior al României. Schimburile economice bilaterale au continuat să se recupereze vizibil după o relativă stagnare în 2020, ajungând la finele lunii iulie la circa 19 miliarde de euro, respectiv peste nivelul din anul 2019, ceea ce ne încurajează deplin motivat să credem că în acest an vom depăşi pragul de 33 de miliarde de euro. Activitatea investiţională a firmelor germane este de asemenea consistentă şi în creştere, cu aproximativ 5 miliarde de euro capital investit, respectiv peste 10 miliarde investiţii efective şi vorbesc aici de statisticile româneşti. Vorbim astfel despre peste 23.000 de firme cu capital german înregistrate în România care au generat aproximativ 300.000 de locuri de muncă în diverse sectoare de activitate. Există o apreciere largă pentru calitatea investiţiilor germane în România, ceea ce face ca relaţia economică bilaterală să fie una puternică şi cu potenţial de creştere în continuare”, a afirmat ambasadorul.

De altfel, ambasadorul a aminitit faptul să săptămâna trecută Comisia Europeană a aprobat Planul Naţional Redresare şi Rezilienţă al României în valoare de 29,2 miliarde de euro, împărţiţi aproape în două părţi egale ce reprezintă granturi şi împrumuturi.

Din aceşti bani, 41% sunt alocaţi investiţiilor şi reformelor privind mediul şi tranziţia verde, iar 21% pentru digitalizarea României.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: