Home » Agricultura » Silvicultorii vasluieni au exportat măceșe în Germania și Olanda

Silvicultorii vasluieni au exportat măceșe în Germania și Olanda

Direcția Silvică (DS) Vaslui a desfășurat și în acest an campania de recoltare a fructelor de pădure. În urma campaniei de recoltare s-au strâns 40 de tone de măceșe. La fel ca și în anii trecuți, la acțiune au luat parte lucrători silvici și cetățeni din județul Vaslui, de la care au fost achiziționate fructele de pădure. Fructele de pădure ecologice culese în județul Vaslui au fost exportate în Germania și Olanda. După procesare, produsele alimentare, cosmetice și farmaceutice ajungă în țări din toată lumea.

Pe lângă fructe de pădure, DS Vaslui a recoltat în acest an 20 de tone de plante medicinale uscate. Este vorba despre floare de tei, păducel și soc. Plantele au fost livrate unor agenți economici pe piața internă, cu care instituția a încheiat contracte. Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că anul acesta a fost o campanie mult mai bună în comparație cu anul trecut.

„Anul trecut, a fost o campanie mai slabă din cauza pandemiei de coronavirus. Cererea de mărfuri a scăzut în toate domeniile, inclusiv în ceea ce privește plantele medicinale”, a spus Cătălin Idriceanu.

Plantele au fost achiziționate de la persoanele fizice care au participat la campania de cules. De regulă, în fiecare an, peste 2.000 de culegatori iau parte la această activitate. Pentru un kilogram de substanță uscată, așa cum cer beneficiarii, trebuie recoltată o cantitate în verde de cinci ori mai mare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut