Home » National » E.ON România susține Asociația Zi de Bine care construiește, la Brașov, hub-ul comunitar „La un Loc”

E.ON România susține Asociația Zi de Bine care construiește, la Brașov, hub-ul comunitar „La un Loc”

E.ON România susține proiectul Asociației Zi de Bine care alături de NOD Markerspace vor construi la Brașov un Hub comunitar unde oamenii să se poată aduna, în siguranță, #LaUnLoc. Noul spațiu, conceput sub forma unui pavilion mobil, modular și demontabil, va putea funcționa atât închis, cât și desfășurat, utilat cu gradene mobile, decorate cu plante perene, astfel încât să formeze o zonă de amfiteatru în aer liber. #LaUnLoc va putea permite desfășurarea evenimentelor organizate de către Fundația Comunitară Brașov.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului #LaUnLoc este de 35.000 de euro și este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Hub-ul comunitar #LaUnLoc va fi amplasat în Cartierul Coresi, actualmente cel mai mare proiect de regenerare urbană din România, ce reunește zilnic, într-un eco-sistem integrat, peste 10.000 de oameni care lucrează sau locuiesc în această comunitate.

 

„Ne dorim ca LaUnLoc, noul Hub comunitar ce va fi construit în Brașov, să devină pentru oameni locul în care se pot simți ca acasă. LaUnLoc este conceput ca un spațiu extrem de versatil ce va putea fi adaptat în funcție de nevoile comunității: spațiu de întâlnire și de odihnă, spațiu pentru dezbatere publică și pentru expoziții edu-culturale, spațiu pentru activități artistice, educaționale sau terapeutice. Cel de-al 20-lea proiect lunar pe care-l susținem este despre comunitate și suntem nerăbdătoare să ne vedem #LaUnLoc”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

 

Fundația Comunitară Brașov face parte dintr-o mișcare națională alături de alte 18 fundații comunitare din țară și are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară.

 

”În cei aproape 7 ani de la înființare, Fundația Comunitară Brașov a finanțat și mentorat 206 proiecte comunitare în valoare de 2.781.774 lei, prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali și a persoanelor resursă din comunitate. Odată cu acest Hub comunitar, ne vom putea organiza evenimentele într-un spațiu interactiv, în care oamenii să se simtă confortabil și unde să își dorească să revină cu drag. Avem pe listă o mulțime de evenimente în următoarea perioadă și suntem extrem de entuziasmați că le vom putea desfășura în noua noastră casă, #LaUnLoc”, a declarat Laura Popeea, Director Executiv, Fundația Comunitară Brașov.

 

Cei care vor să contribuie suplimentar la proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

E.ON România susține câte o cauză, inițiată de Asociația Zi de Bine, în fiecare lună a anului. În luna septembrie, E.ON și ceilalți parteneri strategici au susținut proiectul Laboratorul de Robotică în cadrul Liceului Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei care a fost utilat și amenajat iar copiii s-au apucat deja de programare. Tinerii au acces la roboți interactivi și kituri robot umanoid pentru a-și putea dezvolta abilitățile în domeniu.

Liceul Tehnologic „Carol I” găzduiește aproape 400 de elevi, de la grădiniță la învățământ liceal, dintre care peste 100 participă săptămânal la clubul de programare desfășurat în cadrul liceului. Liceul din Valea Doftanei se mândrește cu o rată a abandonului școlar de 0%.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: