Home » Agricultura » Fermierii îi îndeamnă pe vasluieni: Consumați produse românești!

Fermierii îi îndeamnă pe vasluieni: Consumați produse românești!

În data de 10 octombrie a fiecărui an este sărbătorită „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești”. Ziua Națională pune accent, în principal, pe informarea și promovarea produselor agroalimentare românești, câștigarea încrederii consumatorului în acestea și pe dezvoltarea sectorului agroalimentar pentru obţinerea produselor locale mult mai diversificate și calitative în viitor.

„Sloganul – Consumați produse românești! prezent în social media, încurajează consumatorii finali să descopere în piețe și/sau hypermarket-uri produsele agroalimentare românești. Ȋn acest sens, cumpărarea și consumul produselor românești stimulează economia, mediul, comunitatea – păstrarea tradiţiilor și obiceiurilor românești –  precum și bunăstarea personală”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției Județene pentru Agricultură Vaslui.

Ministerul Agriculturii are ca prioritate implementarea politicilor agroalimentare adecvate pentru cetățenii României în calitate de consumatori, fermieri și procesatori, pentru sprijinirea creșterii competitivității agroalimentare și a dezvoltării durabile a spațiului rural, în condiții de siguranță alimentară și mediu înconjurător protejat.

Deşi agricultura s-a axat întotdeauna pe securitatea alimentară şi a fost un motor pozitiv de creștere economică, consumatorii au început să se preocupe din ce în ce mai mult de produsele finale din agricultură. Dorinţa de a şti de unde provine hrana, cum a fost produsă şi dacă practicile agricole respectă mediul înconjurător sunt doar câteva dintre exigenţele consumatorilor de astăzi. De aceea, dezvoltarea produselor și serviciilor din zonele rurale este esenţială.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: