Home » Administratie » Lupta cu noroaiele continuă! Asfalt și piatră pentru locuitorii comunei Todirești

Lupta cu noroaiele continuă! Asfalt și piatră pentru locuitorii comunei Todirești

Reabilitarea infrastructurii rutiere continuă să reprezinte o prioritate pentru comunele județului Vaslui. În comuna Todirești, autoritățile locale au reușit să pună piatră pe toate drumurile din comună. Este vorba despre 70 de kilometri de drumuri comunale și sătești.

„Am reușit să pune și asfalt pe unele sectoare de drum, nu cât ar fi trebuit, în funcție de banii și programele de finanțare pe care le-am accesat. Un procent de 15% din aceste drumuri sunt asfaltate. Acum lucrăm la un proiect care pleacă din drumul județean până în satul Drăgești și dorim să punem asfalt pe acest drum. Avem un camion în proprietate luat din bugetul local și achiziționăm piatră direct de la balastieră”, a spus Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești.

De departe, vestea cea mai bună pentru locuitorii comunei Todirești este asfaltarea drumului județean 248 A, care face legătura cu județul Iași. Tronsonul de drum are 10 kilometri și trece prin satele Drăgești și Sofronești, iar în fiecare an sute de conducători auto au suportat calvarul traversării acestei zone.

Tot în acest an, în zonă au avut loc mai multe lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere județene. Podul aflat pe DJ 248 A, pe raza comunei Todirești, a fost consolidat și reabilitat. Lucrările au costat aproximativ 1,2 milioane de lei, fondurile provenind de la bugetul de stat și bugetul local al județului Vaslui. Podul are o lungime de aproximativ 53 m și lățimea de 8 m, fiind unul dintre cele mai mari aflate pe drumurile județene.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: