Home » National » Părinții își doresc ca orele elevilor să treacă în online acolo unde este atins pragul de 6 infectări la mia de locuitori

Părinții își doresc ca orele elevilor să treacă în online acolo unde este atins pragul de 6 infectări la mia de locuitori

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, un ONG care încearcă să intermedieze relația părinților și elevilor cu MEN, a trimis o adresă către Ministerele Educației și Sănătății, în care solicită suspendarea cursurilor față în față și trecerea lor în online în localitățile în care incidența cazurilor de COVID depășește pragul de 6 la mia de locuitori.

Inițial, trecerea orelor în online era determinată de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, decizie ce a fost eliminată ulterior. Apoi, decizia de trecere în online a rămas în responsabilitatea l unităților de învățământ, în funcție de apariția unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau cadrelor didactice. Miniștrii educației și sănătății au semnat, pe 1 octombrie, ordinul comun care prevedea noile reguli pe baza cărora vor funcționa toate școlile și grădinițele din România începând din 4 octombrie.

Documentul prevede că o școală sau grădiniță se închide și trece la învățământ online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19. Acum, din cauza creșterii numărului de cazuri în rândul elevilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a cerut Ministerelor Educației și Sănătății, printr-o solicitare adresată miniștrilor Sorin Câmpeanu și Cseke Atilla, suspendarea cursurilor și trecerea lor în online în localitățile unde rata incidenței depășește pragul de 6 cazuri la mie, calculată pe ultimele 14 zile.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: