Home » National » Studiu MedLife: Unul din două cazuri pozitive este confirmat cu teste PCR

Studiu MedLife: Unul din două cazuri pozitive este confirmat cu teste PCR

Conform unui studiu realizat de MedLife, doar unul din două cazuri pozitive confirmate cu RT-PCR este identificat și prin test rapid. Compania avertizează că peste 66% dintre testele raportate oficial sunt teste rapide.

Testarea la nivel național rămâne una scăzută, avem șanse mari să ne imunizăm pe cale naturală decât prin vaccinare, România având în mod real aproape 100.000 de cazuri zilnice. România se află pe locul 2 în lume la numărul de decese COVID-19.

Potrivit specialiștilor MedLife, aceste teste au în continuare o sensibilitate scăzută (sub 60%) și pot duce la un sentiment de falsă protecție, implicit la răspândirea epidemiei, mai ales în rândul pacienților asimptomatici. MedLife a derulat cea de-a doua etapă de studiu pentru evaluarea sensibilității testelor rapide și utilizează în paralel pentru comparație, teste RT-PCR.

Prima etapă a fost realizată anul trecut pe un eșantion de 97 de persoane. Pe lângă eșantionul de anul trecut, în cea dea doua etapă, a fost analizat un eșantion de alte 1002 persoane.

About Axinte Radu Alexandru