Home » National » Trei studenți de la Facultatea de Matematică din București au luat argintul la Olimpiada de Informatică de la Moscova

Trei studenți de la Facultatea de Matematică din București au luat argintul la Olimpiada de Informatică de la Moscova

România se mândrește cu trei studenți de la Facultatea de Matematică și Informatică din București care au câștigat medalia de argint la Olimpiada de Informatică organizată la Moscova. Lucian Bicsi, Theodor Moroianu și Livia Măgureanu sunt studenții care au câștigat medalia de argint de la această competiție.

,,Performanța e rezultatul a doi ani de muncă destul de intenși. Adică săptămânal, cel puțin, am discutat, am făcut simulări de concurs, am discutat probleme și faptul că performanța e și bine văzută, adică e cea mai bună performanță din universitatea noastră în 20 de ani, mă bucură foarte mult”, spune Teodor Moroianu, medaliat cu argint la Olimpiada de Informatică.

,,Eu sunt la a doua participare la finala concursului astuia. Parte din mine încă nu conștientizează în totalitate rezultatul pe care l-am obținut. E cu siguranță un rezultat spectaculos și pentru noi”, transmite Lucian Bicsi, medaliat cu argint la Olimpiada de Informatică:

Au trecut prin mai multe etape până în finala celei mai importante competiții de programare, care s-a desfășurat la Moscova. Au participat 50 de mii de studenți, adică aproximativ 16.000 de echipe din 111 țări.

About Axinte Radu Alexandru