Home » National » Anchetă privind modul de pregătire pentru valul IV al pandemiei. Florin Cîțu: „Aş vrea să ştiu exact cine nu a răspuns, să răspundă chiar cu funcţia”

Anchetă privind modul de pregătire pentru valul IV al pandemiei. Florin Cîțu: „Aş vrea să ştiu exact cine nu a răspuns, să răspundă chiar cu funcţia”

Premierul interimar Florin Cîțu a făcut publice mai multe informații din ancheta privind modul în care a fost pregătit valul 4. El a afirmat că din informații reiese că achiziția de Tocilizumab a fost tergiversată din aprilie, că spitalele au cerut concentratoare de oxigen dar nu au primit răspuns, iar în unele județe ambulanțele solicitate pentru testare COVID la domiciliu ajung chiar cu 5 zile întârziere. Cîțu a cerut ca cei vinovați de astfel de situații să răspundă.

„Au fost spitale care au făcut solicitare pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare din august. Ministerul Sănătății avea un stoc 40 de bucăți primite prin donație, din Germania, dar MS nu a luat act de aceste solicitări de la spitale de infectioase care tratează pacienți COVID, de 18 luni.

Deci au fost solicitări, aveam ventilatoare și cineva din MS nu a răspuns. Aș vrea să știu ce s-a întâmplat, cine nu a răspuns ar trebui să răspundă cu funcția”, a declarat premierul interimar.

De asemenea, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat că autoritățile din România vor activa Mecanismul de protecţie civilă al UE pentru achiziționarea medicamentului Tocilizumab, folosit în tratarea cazurilor de COVID-19.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: