Home » National » Săptămâna viitoare se deschide Spitalul Modular de la Lețcani

Săptămâna viitoare se deschide Spitalul Modular de la Lețcani

Spitalul Modular de la Lețcani va fi redeschis marți, 12 octombrie. Pentru ca toate cadrele medicale, asistenții, să aibă o activitate cât mai omogenă, se va face instruirea personalului care vine din diverse unități medicale.

Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, cel mai mare spital de acest tip din țară, se va redeschide sâmbătă, după 8 luni în care nu a fost folosit din cauza mai multor nereguli. O echipă medicală a Ministerului Apărării Naționale (MApN) va prelua managementul unității medicale, pentru a trata pacienți Covid-19.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu echipa de la MApN, am ajuns la concluzia că deschiderea acestui spital, în condiții de siguranță pentru pacienți și pentru personal și cu toate măsurile necesare asigurării asistenței medicale de calitate și sigure, se va putea începe marți dimineață. Este nevoie de instruirea personalului, care vine din diferite unități medicale și pentru omogenizarea activității lor, pentru a nu apărea erori, însușirea procedurilor de lucru de aici trebuie făcută de toată lumea. Mâine începe instruirea, se finalizează aspectele organizatorice, luni vine și stocatorul de oxigen care va fi montat până marți. Va avea și necesarul de oxigen pentru a funcționa în condiții de siguranță. Ca să funcționeze la capacitate maximă, este nevoie de 60 de asistenți și 18 medici. Managementul este asigurat de Spitalul de Boli Infecțioase. Echipa militară sprijină activitatea de aici, coordonează întreaga activitate de asistență medicală din zonă, iar managementul spitalului este cel de la Boli Infecțioase”, a declarat Vasile Cepoi, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică din Iași.

Format din 100 de containere, Spitalul Mobil de la Leţcani este cel mai mare spital mobil din ţară. Containerele au fost achiziţionate în urmă cu aproape un an de Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ, două dintre judeţele care fac parte din Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, pentru suma de 13 milioane de euro.

About Axinte Radu Alexandru