Home » Local » Bestie cu chip de om: un individ a fost arestat pentru că și-a bătut copiii cu biciul!

Bestie cu chip de om: un individ a fost arestat pentru că și-a bătut copiii cu biciul!

Încă un caz extrem de violență domestică șochează autoritățile și opinia publică: un bărbat din comuna vasluiană Ibănești a ajuns după gratii din cauză că obișnuia să-și agreseze fizic frecvent proprii copii, biciul fiind una dintre ”armele” sale preferate în ”educarea” micuților. Calvarul trăit de cei doi minori – o fetiță în vârstă de 12 ani și un băiețel de numai opt ani – a ajuns în atenția autorităților în urmă cu câteva zile, când cei doi copii, aflați la școală, au refuzat să mai plece acasă la finele programului. Vizibil timorați și cu ochii în lacrimi, micuții au povestit cadrelor didactice înmărmurite despre chinurile la care îi supunea aproape zilnic propriul lor tată, un individ în vârstă de 70 de ani: bătăi (inclusiv cu biciul!), comportament și limbaj agresiv, batjocoriți și înfometați. Cum nici mama lor nu prea le lua apărarea, cei doi copii au clacat în urmă cu câteva zile și au refuzat, pur și simplu, să mai plece de la școală. Este trist că din cauza calvarului pricinuit de un tată agresiv și o mamă indiferentă, școala a ajuns să fie singurul refugiu unde cei doi frați aveau parte de puțină liniște. Indignate de cele povestite de micuți, cadrele didactice au sesizat imediat Direcția Generală de Asistență Socială (DGASPC) Vaslui, dar pe fir au intrat și cei de la poliției. Cei doi copii au intrat imediat sub protecția autorităților, fiind instituționalizați în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copiii Abuzați, Neglijați și Exploatați (CPRUCANE) din Bârlad. La scurt timp, Secția 3 Poliție Rurală Bârlad a demarat o anchetă în acest caz și l-au reținut pe agresor sub acuzația săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

”Poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 70 ani, din Ibănești, bănuit de comiterea infracțiunii de violență în familie, după ce acesta și-ar fi agresat cei doi copii minori.
În data de 8 oct 2021, Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui a sesizat Poliția Municipiului Bârlad cu privire la faptul că doi frați minori, în vârstă de 12 și 8 ani, refuză să se întoarcă la domiciliu din cauza comportamentului violent al tatălui acestora. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au stabilit stabilit că, în data de 3 octombrie 2021, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 70 de ani și-ar fi agresat copiii în gospodărie, lovindu-i cu un bici, în zona gambelor. Ca urmare a agresiunilor, cei doi minori au suferit leziuni traumatice (excoriații), ce necesită 1 – 2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În acest moment, minorii sunt securizați într-un centru de specialitate al Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vaslui. La data de 8 octombrie 2021, față de bărbatul cercetat a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore. În cursul zilei de 9 octombrie 2021, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a inidvidului.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: