Home » National » De marți, spitalul modular de la Pipera va trata pacienții COVID-19

De marți, spitalul modular de la Pipera va trata pacienții COVID-19

Primii pacienți COVID-19 vor putea fi spitalizați la spitalul modular Pipera începând de marți, a anunțat Florin Cîțu. În primă fază, aici vor fi tratați 100 de bolnavi. Astăzi, Florin Cîțu a vizitat spitalul modular Pipera împreună cu șeful DSU, Raed Arafat.

„În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU”, a transmis el pe Facebook.

În ciuda acestei soluții, Florin Cîțu precizează că doar vaccinul este o soluție salvatoare și de durată. Totodată, Cîțu a afirmat că vaccinarea rămâne soluția pentru a scăpa de pandemie.

Spitalul modular din Pipera are capacitatea maximă de 374 de paturi, majoritatea cu oxigen, dar într-o primă etapă în interior vor fi primiți doar 100 de pacienți. Concentratoarele de oxigen vor ajunge la spital luni dimineață, iar personalul va fi format din angajați ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, dar și din afara organizației.

Un alt spital modular se va deschide săptămâna viitoare în apropiere de Iași. Este vorba despre spitalul modular de la Lețcani, care are o capacitate de 256 de pacienți.

About Axinte Radu Alexandru