Home » National » Gravidă de 36 de ani moartă după ce a născut prematur. Femeia era infectată cu COVID-19

Gravidă de 36 de ani moartă după ce a născut prematur. Femeia era infectată cu COVID-19

O femeie de 36 de ani din județul Cluj, a murit recent la Spitalul de Boli Infecțioase, la scurt timp după ce a născut. În ciuda faptului că femeia nu avea alte boli, aceasta a murit după ce s-a infectat cu COVID-19.

Pe 9 septembrie, Cristina T. constată primele simptome de boală. Pe 10 septembrie, femeia se simte și mai rău și sună la Serviciul Județean de Ambulanță. I se face un test rapid și iese pozitiv. Pe drumul spre spital începe să piardă lichid amniotic și ajunge la clinica de Ginecologie 1 din cadrul Spitalului Județean. Femeia a fost stabilizată, primea tratament, dar naște pe 11 septembrie prematur. Copilul este preluat imediat de medici pentru a nu lua contact cu mama pozitivă.

Ulterior, femeia se externează și merge acasă pentru a intra în izolare. Femeia începe să se simtă din nou rău și este adusă la spital cu o pneumonie ușoară, dar începe în curând să simtă dificultăți tot mai mari în respirație.

Pe 16 septembrie, când e transferată la SCBI, Cristina T. are o saturație scăzută la sub 90%. Pneumonia ușoară din 11 septembrie se transformă în câteva zile într-o formă severă. I se pune o mască CPAP, una dintre cele mai performante, care se folosesc peste tot în lume, mască ce oferă oxigen în cantități ridicate.

Corpul nu reacționează, iar starea continuă să i se agraveze. E preluată de secția de Terapie Intensivă, unde se face tot posibilul pentru stabilizarea ei. Medicii îi descoperă mai multe tromboze (cheaguri de sânge) cauzate de Covid.

„A venit de la Ginecologie 1. Aici s-a făcut tot ce a fost cu putință, toată lumea a făcut ce a putut. Este înfiorător. Sunt foarte mulți pacienți tineri, fără afecțiuni, care decad foarte rapid. Avem acum, de exemplu, 109 de pacienți critici și cu forme severe, 63 sunt critici, iar dintre aceștia 20 sunt pe Terapie Intensivă. Repet, sunt 109 de pacienți critici și cu forme severe. 95% dintre cei critici sunt nevaccinați. Funcționăm la capacitate maximă, nu avem nici un loc nici pe secția de zi, nici pe Terapie și cererile sunt foarte mari.”, a declarat Ioan Mureșan, managerul de la Boli Infecțioase. 

Pe 4 octombrie, Cristina intră în stop cardio-respirator, e resuscitată, dar corpul nu mai reacționează. Moare la 36 de ani.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: