Home » National » Pentru a evita situațiile de risc, secțiile COVID și ATI sunt verificate de echipaje ISU

Pentru a evita situațiile de risc, secțiile COVID și ATI sunt verificate de echipaje ISU

Pentru a preîntâmpina posibile situații de risc, spitalele din țară în care funcționează secții COVID sau ATI sunt verificate zilnic de mai multe ori de echipaje ale ISU. Decizia a fost luată după ce mai multe secții COVID-19 sau ATI au întâmpinat probleme tehnice.

„Într-adevăr, încă de vineri după-amiază, pompieri și paramedici din cadrul tuturor structurilor operative ale inspectoratului de la subunitățile din Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj și Câmpeni desfășoară la anumite intervale de timp acțiuni de verificare și recunoaștere la unitățile sanitare unde funcționează secții COVID/ATI COVID sau ATI.”, a declarat inspectorul șef al ISU Alba, locotenent colonel Ovidiu Costea.

Dacă pe timpul acestor verificări se constată situații de risc iminent sau cauze potențial generatoare de incendii sau explozii, personalul nostru va acționa imediat pentru readucerea situației în limite normale. Toate activitățile vor fi desfășurate împreună cu personalul de specialitate pe locul de muncă al unităților sanitare.

Personalul medical nu lasă niciun bolnav netratat și în afara spitalelor, iar asta acest lucru duce adesea la  supraaglomerare în secții sau saloanele cu bolnavi, ceea ce poate crea anumite situații de risc.

 

About Axinte Radu Alexandru