Home » National » Traficul de persoane, o reală problemă care ia amploare în România

Traficul de persoane, o reală problemă care ia amploare în România

Pentru România, traficul de minori este o reală problemă actuală. Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de Uniunea Europeană privitor la traficul de persoane, numărul copiilor români exploatați a crescut de zece ori în ultimii doi ani de raportare.

Fenomenul va fi abordat de conferința „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”, ce va avea loc pe 22 octombrie 2021.

Conferința este organizată în cadrul proiectului STOP-AT, continuând seria de evenimente pe care Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) le organizează acoperind subiectul provocărilor cu care România se confruntă în materia traficului de persoane. Anul acesta va avea loc cea de-a șaptea ediție a conferinței, organizată periodic începând din anul 2014.

Conferința va aborda principalele probleme cu care România se confruntă în prevenirea și combaterea traficului de persoane sau protejarea supraviețuitorilor acestui fenomen, în special protejarea copiilor. Eradicarea traficului de persoane, în contextul pandemic actual, este imposibilă fără o cooperare europeană puternică în materie penală, cu o abordare integrată și cuprinzătoare.

La dezbatere vor participa magistrați și avocați, ofițeri de poliție, inspectori de muncă, psihologi, asistenți sociali, funcționari publici, medici, cercetători și profesori, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și diplomați străini în România.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: