Home » Local » Acțiune derulată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vaslui

Acțiune derulată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vaslui

În perioada 9-10 octombrie 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități în vederea prevenirii si combaterii ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, care au avut drept scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale, precum și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 35 de agenți economici și legitimate peste 50 de persoane. A fost constatată săvârșirea a 3 infracțiuni, dintre care una prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, una prevăzută de Legea 129/2009 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului și una de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul penal.

Au fost aplicate un număr de 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 44. 500 de lei. Dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 8 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 4 au fost aplicate pentru încălcarea Legii 55/2020  privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, 5 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult și 1 a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Mai mult, au fost confiscați peste 5.500 lei și bunuri în valoare de 400 lei care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: