Home » National » Competițiile de jocuri video Dota 2 se vor desfășura luna aceasta, la București

Competițiile de jocuri video Dota 2 se vor desfășura luna aceasta, la București

Luna aceasta, Capitala va fi gazda celei mai mari competiții de sporturi electronice. Este vorba despre Dota 2, un joc video care adună peste opt milioane de jucători lunar, a adus în București cele mai bune 18 echipe din lume, care se luptă virtual pentru premii în valoare de 40 de milioane de dolari.

Concursul ar fi trebuit să se desfășoare cu public, însă rata mare de infectare din Capitală și toate măsurile împotriva răspândirii COVID-19 impuse în această situație au dat planurile peste cap.

Competiţiile de Dota 2 sunt cunoscute și pentru premii, care nu sunt deloc nesemnificative. Două echipe a câte cinci jucători, folosind eroi cu abilităţi unice, trebuie să găsească cea mai bună strategie pentru a cuceri baza adversarului. Concursul ar fi trebuit să aibă loc în Suedia, dar din cauza pandemiei, organizatorii au mutat competiția la Bucureşti, cu speranţa că vor putea aduce public.

Din aceste premii statul român va încasa cel puțin 10%. Meciurile de Dota 2 de la Bucureşti pot fi urmărite online. Finala va avea loc pe 16 şi 17 octombrie.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: