Home » Uncategorized » După 60 de ani, tabloul electric al Spitalului de Boli Infecţioase din Timișoara a fost schimbat

După 60 de ani, tabloul electric al Spitalului de Boli Infecţioase din Timișoara a fost schimbat

Tabloul electric principal al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, care asigură funcţionarea sistemului electric din întreaga unitate medicală, a fost schimbat după 60 de ani. Schimbare vine după ce săptămâna trecută Spitalul a cerut ca în curtea spitalului să fie permanent o autospecială pentru situații de risc pentru a prevenii posibilele situații critice ce ar fi putut apărea din cauza instalației prea vechi.

Procesul de înlocuire a durat 15 ore. Pentru buna funcționare fost necesară amplasarea unui generator de mare putere de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, care a preluat, practic, alimentarea electrică a unităţii sanitare pe timpul operaţiunii.

„Înlocuirea tabloului electric principal era esenţială. Riscam în orice moment să se producă un scurt circuit şi instalaţia să ia foc. A fost o operaţiune complicată, care a necesitat multă atenţie şi expertiză. Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obţinuţi cu ajutorul fundaţiei Spitalului Victor Babeş”, se arată într-un comunicat de presă transmis de spitalul timișorean.

Noul tablou electric include diferenţiale de tensiune, un întrerupător general de 1.000 de amperi, 10 întrerupătoare de tip diferenţial care au o siguranţă şi o sensibilitate mărite la fluctuaţiile de curent şi mai multe siguranţe cu un amperaj cuprins între 40A şi 100A.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: