Home » National » Iarna 2021-2022, cel mai scump sezon pentru turiștii dornici de o vacanță

Iarna 2021-2022, cel mai scump sezon pentru turiștii dornici de o vacanță

Dacă vă faceți planuri pentru vacanța din această iarnă, trebuie să aveți în vedere faptul că sezonul de iarnă 2021-2022 va fi probabil cel mai scump din punct de vedere turistic de până acum, atât pe plan intern cât și internațional, cred specialiștii. Experții sfătuiesc turiștii să aștepte câteva săptămâni după revelion pentru vacanță, pentru că atunci prețurile scad.

„Cei vaccinați pot călători oriunde doresc ei, pentru persoanele nevaccinate situația se complică foarte mult pentru că România este pe lista roșie și va mai sta acolo o perioadă de timp. A face rezervări în extern în momentul de față este destul de riscant, totuși există o sumă de state care acceptă clar și știm că vor accepta în continuare testele PCR sau dovada trecerii prin boală: Egipt, Zanzibar, Thailanda, dar pe teritoriul UE va fi foarte complicat să circulăm până la 31 decembrie”, a precizat Cristian Pitulice. 

De exemplu, dacă plecăm de revelion în Austria la un hotel de 4 stele, 7 nopți de cazare, 2 adulți, putem plăti undeva la 3000 euro. Sau, dacă mergem în Egipt, la hotel de 5 stele, se va plăti undeva la 2800 – 3500 euro pe 7 nopți.

About Axinte Radu Alexandru