Home » National » Luna septembrie este marcată de scăderea producției auto în România

Luna septembrie este marcată de scăderea producției auto în România

Producția auto din România a scăzut în luna septembrie. Au fost realizate 29.077 autoturisme, cu mult sub cele înregistrate în septembrie 2020 (57.846 autoturisme) și 2019 (37.153 unități), potrivit datelor furnizate de Asociația Constructorilor (ACAROM).

Scăderea de producție a venit pe fondul celor două opriri din luna septembrie a activității uzinei Dacia de la Mioveni (cinci zile la începutul lunii septembrie și două zile la finalul lunii), din cauza crizei semiconductorilor.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate”, arătau reprezentanții Dacia în septembrie.

Din totalul autoturismelor produse în România în luna septembrie, 21.921 de unități au ieșit pe poarta uzinei Dacia de la Mioveni, iar 7.156 de unități – la uzina Ford din Craiova.

Producția de autoturisme în Romania în primele nouă luni ale anului 2021 a ajuns la volumul de 315.115 unități.

Pe mărci, producția în perioada ianuarie – septembrie 2021 situația se prezintă astfel:

DACIA: 194.497 unitati
FORD: 120.618 unitati

About Axinte Radu Alexandru