Home » National » Persoanele depistate pozitiv COVID-19 cu forme ușoare de boală își pot lua tratamentul de la farmacie. Antiviralul Favipiravir poate fi eliberat pe bază de prescripție de la specialist sau medicul de familie

Persoanele depistate pozitiv COVID-19 cu forme ușoare de boală își pot lua tratamentul de la farmacie. Antiviralul Favipiravir poate fi eliberat pe bază de prescripție de la specialist sau medicul de familie

Pentru a evita internarea a cât mai multor bolnavi confirmați cu COVID-19, pacienții cu forme ușoare sau medii vor primi un antiviral de la farmaciile spitalelor pentru a se trata acasă.

Deși guvernanții au promis de câteva luni că antiviralul Favipiravir va fi disponibil în farmacii, astfel încât să poată fi eliberat pacienților pe bază de prescripție de la specialist sau medicul de familie, până acum medicamentul a fost dat doar pacienților internați în spitale și, de multe ori inutil, având în vedere că cei mai mulți bolnavi de COVID ajung la spital abia în faza a doua a bolii, cu hiperreacție inflamatorie și afectare pulmonară severă.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, medicamentul Favipiravir este recomandat a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul coronavirus în prima săptămână de boală.

About Axinte Radu Alexandru