Home » Administratie » Primăria Vaslui va construi o nouă creșă prin CNI. În prezent, se lucrează la o creșă cu bani europeni

Primăria Vaslui va construi o nouă creșă prin CNI. În prezent, se lucrează la o creșă cu bani europeni

Primăria Vaslui va implementa un nou proiect privind construcția unei creșe. Investiția va fi derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar în acest sens a fost identificat un amplasament pentru construcție. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că, în prezent, la nivel local se află în lucru o creșă finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

„Am găsit locul pentru o nouă locație. Municipiul Vaslui are nevoie de o nouă creșă și vom milita în continuare pe această activitate. Nu abandonăm, ci continuăm cu finanțarea și construcția de noi obiective pentru că sunt necesare la nivel local”, a spus Vasile Pavăl.

Proiectul european prin care se construiește o creșă are o valoare totală de 5.985.363 de lei. Unitatea va avea program prelungit pentru maxim 72 de antepreșcolari, construcția fiind adaptată standardelor actuale de sănătate publică, siguranță la incediu și siguranță în exploatare.

Creșa se construiește pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui. Fosta bază militară se întinde pe o suprafață de 17,70 hectare de teren și a fost preluată de la Ministerul Apărării Naționale în cursul anului 2018. În cursul anului trecut, la nivelul municipiului reședință de județ părinții au avut la dispoziție 124 de locuri în creșe, iar autoritățile locale nu au putut face față numărului mare de dosare de înscriere.

Proiectul face parte din pachetul de investiții depus de Primăria Vaslui la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est pe Axa Prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Cele șapte proiecte aprobate la finanțare pentru municipiul Vaslui se ridică la suma de 161.624.021 de lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: