Home » Administratie » Proiectul de apă și canal blochează lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere

Proiectul de apă și canal blochează lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere

Autoritățile locale din municipiul Huși așteaptă cu nerăbdare finalizarea proiectului de reabilitare a sistemului de apă și canalizare. Este vorba despre proiectul „Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Huși”. În data de 14 noiembrie 2018, SC Aquavas Vaslui a încheiat contractul de execuție lucrări cu Asocierea SC Euskadi SRL Timișoara și SC Instal Service Technology SRL.

În municipiul Huși, sistemul de alimentare cu apă potabilă va fi extins cu 15,9 kilometri de rețea de apă, vor fi instalate131 cămine de vane, 147 hidranți de incendiu, o stație de pompare tip booster pentru asigurarea debitului și presiunii necesare de apă la consumatori.

„Vrem ca proiectul de apă și canal care se desfășoară prin Aquavas Vaslui să se finalizeze, pentru că ne ține pe loc lucrările de modernizare a unor străzi. Aș vrea ca la sfârșitul anului viitor să nu mai am nicio stradă din municipiul Huși pe care să se construiască infrastructură, ci doar acolo unde mai apar defecțiuni”, a spus Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

Investiția face parte din proiectul „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui”. Lucrările au fost fazate din POS Mediu 2007-2014 pe POIM 2014-2020. Beneficiarul proiectului este SC Aquavas Vaslui, operatorul județean de apă și canal. Valoarea totală a proiectului este de 355.927.933 lei, din care  cofinanțarea europeană este de 230.862.516 lei.

Inițial, durata de desfășurare a proiectului era stabilită în perioada 1 aprilie 2015 – 30 iunie 2020, însă Ministerul Fondurilor Europene a obținut de la Bruxelles o prelungire a perioadei de implementare până la sfârșitul anului 2023.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut