Home » National » Reguli nerespectate de președinte. Klaus Iohannis nu a purtat ieri masca de protecție la Sibiu, acolo unde aceasta este obligatorie în spațiile publice deschise

Reguli nerespectate de președinte. Klaus Iohannis nu a purtat ieri masca de protecție la Sibiu, acolo unde aceasta este obligatorie în spațiile publice deschise

Deși masca este obligatoriile la Sibiu, deoarece municipiul depășind rata de incidență de 6 cazuri la mia de locuitori, aflați la o plimbare,  Klaus Iohannis și soția sa nu au purtat mască de protecție.

Preşedintele şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi duminică la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu, cu această ocazie având loc şi inaugurarea lăcaşului de cult după renovare. Cei doi au fost surprinși în spațiu deschis nepurtând masca de protecție. Absolut toate persoanele din jurul președintelui – aghiotanți, ziariști, reprezentanții Bisericii.

Date referitoare la obligativitate purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise au fost transmise de către Prefectura Sibiu încă de pe data de 8 octombrie.

Este a doua oară când președintele României nu poartă masca de protecție în locurile unde aceasta este obligatorie, prima dată fiind surprins în timpul Congresului PNL din 25 septembrie, în timpul discursului susținut în fața celor 5.000 de liberali prezenți în sala Romexpo.

About Axinte Radu Alexandru