Home » National » Valori termice mai scăzute decât cele normale în următoare două săptămâni

Valori termice mai scăzute decât cele normale în următoare două săptămâni

Conform prognozei publicată astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 11 – 24 octombrie, se arată  că pentru următoarele două săptămâni, valorile termice estimate de către meteorologi vor fi mai joase decât cele caracteristice perioadei. Din punct de vedere pluviometric, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în aceste zile.

În Moldova, până în jurul zilei de 18 octombrie, vremea se va menţine mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă calendaristică, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 12 – 13 grade. Vreme cu soare și temperaturi mai ridicate vom avea în perioada 21 – 24 octombrie, când media valorilor diurne va fi spre 16 – 18 grade.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi se vor situa în jurul valorilor normale, în general între 2 şi 6 grade. În prima săptămână, nu trebuie să plecați de acasă fără umbrelă, întrucât temporar va ploua pe arii mai extinse în zilele de 12, 15 şi 16 octombrie, în timp ce în cea de-a doua săptămână vor exista doar ploi slabe, vor fi posibile ,pe arii restrânse.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: