Home » National » Din această seară, vor fi internați primii pacienți COVID-19 la Spitalul Modular de la Pipera

Din această seară, vor fi internați primii pacienți COVID-19 la Spitalul Modular de la Pipera

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că începând din această seară în Spitalul Modular de la Pipera vor fi făcute primele internări: ”Urmează să lucrăm în zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi, mai avem 100 de concentratoare de oxigen”.

”Astăzi, în şedinţa CGMB vor fi 2 proiecte de hotărâri de Consiliu care vor sprijini această operaţionalizare, inclusiv o rectificare bugetară pentru acoperirea unor cheltuieli pentru acest spital”. De asemenea, Atilla a mai precizat că până vineri vor mai fi puse în funcțiune zece paturi de terapie intensivă, la Spitalul Colentina.

”Vedem ce se întâmplă în vestul Europei, unde rata de vaccinare este dublă, și trebuie să le urmăm exemplul. De imunizare vom avea parte cu toții: o parte mai ușoară, bazată pe știință medicală (vaccinarea), iar cealaltă – trecerea prin boală – cu toate riscurile aferente. Să înțelegem și noi că nu degeaba s-au vaccinat 80% în Italia, țară care s-a confruntat cu o criză sanitară puternică”, a mai precizat ministrul interimar al Sănătății. 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: