Home » National » Încă o amânare pentru deschiderea spitalului modular de la Lețcani. Instalația de oxigen nu funcționează

Încă o amânare pentru deschiderea spitalului modular de la Lețcani. Instalația de oxigen nu funcționează

Deși deschiderea spitalului modular ATI de la Lețcani trebuia să aibă loc astăzi, acest eveniment a fost anulat. Se pare că amânarea este datorată problemelor care există instalația de oxigen care nu funcționează. Nu este prima dată când spitalul, care a costat 13 milioane de euro, are o astfel de problemă.

„La unitatea de la Lețcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienți Covid. În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen și se vor putea internă primii pacienți”, a declarat Vasile Cepoi.

Șeful DSP Iași spune că marți dimineață, în aplicație, toate locurile erau ocupate. „Erau și locuri suplimentare pe tărgi, deci pacienți care stăteau în ATI pe tărgi, peste numărul de locuri normal care există în secție. La unitatea de primire urgențe de asemenea toate locurile cu oxigen sunt ocupate”.

Autoritățile anunțau deschiderea spitalului modular de la Lețcani, județul Iași încă din weekendul care a trecut. Unitatea trebuia să aibă conducere militară, dar și medici civili, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: