Home » Administratie » La Bârlad, reabilitarea sistemului de alimentare cu apă este în toi: conducte noi pe circa 50 de străzi!

La Bârlad, reabilitarea sistemului de alimentare cu apă este în toi: conducte noi pe circa 50 de străzi!

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură pentru Bârlad – reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare menajeră – este în plină derulare și cu fiecare zi care trece lucrările vor crește în intensitate. În momentul de față, firma care execută această lucrare complexă și-a concentrat eforturile pe reabilitarea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă potabilă a orașului. Conform datelor furnizate de Biroul de Presă al Primăriei Bârlad, operațiunea prevede lucrări pe un total de 148 străzi, însumând nu mai puțin de 35.450 metri liniari. Actualmente, firma acționează cu trei echipe doar pentru acest sector, iar în paralel se fac probe de presiune la conductele deja montate.
”Se lucrează doar la rețelele de apă (prin amplasarea de conducte), operațiune finalizată pe un număr de aproape 50 de străzi. Dar, în scurt timp, vor demara și lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare menajeră, iar odată cu acestea se vor face și racordurile pe 59 de străzi care nu au avut canalizare niciodată. Vor avea loc și lucrări de extindere a rețelei existente pe alte 113 străzi. Încă o dată, vreau să reamintesc faptul că, având în vedere complexitatea și amplitudinea lucrărilor, cetățenii municipiului Bârlad sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și răbdare, întrucât se va interveni pe o suprafață foarte mare, care necesită volum considerabil de lucru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Valoarea contractului de finanțare a acestui proiect este de 66 milioane lei (fără TVA), din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului, iar 2% vor fi suportați de bugetul local.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: