Home » National » Raed Arafat a semnat ordinul prin care este suspendat concediul de odihnă pentru personalul IGSU și a unităților subordonate

Raed Arafat a semnat ordinul prin care este suspendat concediul de odihnă pentru personalul IGSU și a unităților subordonate

Pentru că valul IV al pandemiei sufocă toate spitalele din țară, medicii din prima linie nu vor mai putea să își ia concediu, probele practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă se amână și vor fi alocate mașini și personal suplimentar către Ambulanța București.

Unul dintre ordinele semnate de Raed Arafat dispune ca inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență poate decide întreruperea efectuării concediilor de odihnă şi de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum şi încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii şi pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile pentru tot personalul IGSU.

Printre ordinele semnate de Raed Arafat se regăsește și unul care se referă la suplimentarea echipajelor medicale și a numărului de ambulanțe, inclusiv autospeciale pentru victime multiple, pentru București, din cauza numărului mare de pacienți COVID.

„IGSU asigură dislocarea în municipiul Bucureşti a 2 posturi medicale avansate, de categoria II cu personal aferent deservirii acestora, din cadrul unităţilor subordonate. Locaţiile se vor stabili ulterior, în funcţie de nevoile operaţionale. IGSU asigură dislocarea a 18 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi a 10 ambulanţe B2 în municipiul Bucureşti, din cadrul rezervelor operative. Pentru fiecare autospecială se vor asigura câte 2 echipaje complete, care să deservească intervenţii în regim permanent, pe durata a 24 de ore. Locaţiile se vor stabili ulterior, în funcţie de nevoile operaţionale”, arată ordinul.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: