Home » National » Semafoarele care foloseau energia electrică de la un bar din Neamț au fost decuplate după ce nimeni nu i-a plătit proprietarului curentul consumat

Semafoarele care foloseau energia electrică de la un bar din Neamț au fost decuplate după ce nimeni nu i-a plătit proprietarului curentul consumat

După mai multe accident, o intersecție din comuna Girov, din județul Neamț, a fost semaforizată. Singura soluție găsită de autorități pentru ca semafoarele să funcționeze, alimentarea acestora cu energie electrică .

Din păcate, semafoarele nu mai funcționează, deoarece proprietarul localului a decuplat semafoarele, susținând că nimeni nu i-a plătit curentul consumat. Proprietarul localului acuză însă că plătește câteva sute de lei anual, bani pe care nu îi decontează nimeni. Așa că a decis să oprească alimentarea cu energie, lucru care a îngreunat iar circulația în zonă. Bărbatul, care nu a dorit să facă declarații pentru presă, a spus ulterior că mai dă un răgaz de o săptămână autorităților să găsească o soluție.

Intersecția din Girov este la câțiva kilometri de Piatra Neamț, pe un drum național care duce spre Roman. Anul trecut, aici au fost montate semafoare, dar încă nu s-a găsit și o sursă de alimentare cu energie.

„Suntem consideraţi noi, primăria, vinovaţi că nu există energie electrică. Prima dată s-a întrebat la iluminatul nostru public dacă se poate lega, am fost de acord, dar iluminatul public înseamnă iluminat de noapte, ziua ce facem? După care s-a găsit o soluţie, cu alimentare de la un particular”, a declarat edilul Vasile Ciubotaru. 

About Axinte Radu Alexandru