Home » National » Universitatea Transilvania din Brașov oferă beneficii studenților vaccinați

Universitatea Transilvania din Brașov oferă beneficii studenților vaccinați

Pentru a încuraja vaccinarea studenților, Universitatea Transilvania, din Brașov (UniTBv), acordă o serie de beneficii celor care se vaccinează împotriva COVID-19.

„În septembrie, am decis ca toţi cei care se vaccinau până la sfârşitul lunii să beneficieze de cazare gratuită în luna octombrie, iar după începerea anului universitar, am decis, Consiliul de Administraţie şi Senatul UniTBv, că toţi studenţii care se vor vaccina până la sfârşitul lunii octombrie vor beneficia de o bursă socială, ocazională – legea ne permite – de 250 de lei”, a anunţat rectorul UniTBv. 

Potrivit acestuia, după primele estimări, în jur de 40% din studenții cazați în căminele universității ar fi deja vaccinați. În alte universități românești procentele diferă mult, rata studenților vaccinați fiind între 30% și 70%.

„În majoritatea universităţilor din România, studenţii au început cursurile de abia de o săptămână şi suntem în curs de a evalua, pe bază de dovezi, acest procent. Doar pentru cei care locuiesc în căminele UniTBv, cifrele ne arătau un procent de 40% vaccinaţi. Un sondaj, făcut pe bază de estimări, arată că acest procent ar varia între 30 şi 80% în universităţile româneşti”, a precizat dr. Vasile Abrudan, rectorul UniTBv.

Cursurile nu vor fi trecute în online

Chiar dacă încurajează vaccinarea, rectorul nu va obliga niciun student să o facă, dar nici nu va trece în online cursurile grupurilor în care se înregistrează câte un student infectat.

„Este opţiunea lor, nici nu sunt adeptul obligativităţii vaccinării în cazul persoanelor care au recomandări de la medic să nu se vaccineze, dar vă spun, şi în calitate de părinte, că şi copiii mei, de 18 şi respectiv 16 ani, sunt vaccinaţi. (…) Nu vom trece activitatea în online pentru un an întreg sau pentru una, două, trei grupe pentru că un student este infectat. Vom da posibilitatea acelui student să recupereze orele”, a mai spus rectorul universității. 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: