Home » Administratie » 3,5 milioane de euro pentru reabilitarea Școlii Profesionale din Bârlad!

3,5 milioane de euro pentru reabilitarea Școlii Profesionale din Bârlad!

Școala Profesională din cadrul Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad va beneficia de o investiție substanțială din fonduri europene pentru derularea unui proiect de reabilitare și modernizare. Municipalitatea bârlădeană a anunțat recent că pe 12 octombrie a fost publicat pe SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru mediul performant de desfălurare al Achizițiilor Publice) anunțul de lansare a licitației pentru execuția lucrărilor de consolidare, modernizare și dotare a Școlii Profesionale. Proiectul va fi unul complex, la finalul căruia această instituție de învățământ din Bârlad va corespunde tuturor standardelor europene în domeniu.

”Se vor executa lucrări de consolidare a structurii de rezistență, modernizare și dotare a clădirii actuale, care va fi și termoizolată. Se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie din aluminiu, ancadramentele ferestrelor și ușilor, iar profilele decorative ale fațadei vor fi înlocuite cu profile din polistiren. Se vor realiza două case de scară închise, care să asigure evacuarea persoanelor din corpul central. De asemenea, spațiile interioare vor fi recompartimentate (acolo unde este cazul) și se va construi o clădire cu un singur nivel, care să adăpostească grupul electrogen. Proiectul mai include ca la nivelul parterului să fie montat echipament de control și detecție a incendiilor. Rampa existentă va fi adaptată accesului persoanelor cu dizabilități, dar va fi construită și o scară exterioară, care va asigura accesul utilizatorilor din exterior direct la parterul clădirii”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea estimată a proiectului este de 14.227.164,21 lei, fără TVA (aproximativ 3,5 milioane de euro), iar termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la semnarea contractului de lucrări. Criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”, cu respectarea criteriilor de calificare și selecție stabilite. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15.11.2021, ora 15.00, deschiderea acestora urmând a se face în SICAP la data și ora mai sus amintite.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: