Home » Local » Bătaie pe tarabele din noul bazar! Proiectul va fi finalizat în primăvara anului viitor

Bătaie pe tarabele din noul bazar! Proiectul va fi finalizat în primăvara anului viitor

de Dănuț CIOBANU 

Noul bazar din municipiul Vaslui va fi dat în folosință în primăvara anului viitor. Odată cu finalizarea lucrărilor, crește și tensiunea în rândul comerciaților care își desfășoară activitatea în vechiul bazar. Pentru a fi siguri că prind un loc în noile spații comerciale, oamenii ar dori să aibă o discuție cu autoritățile locale. Municipalitatea anunță comercianții să stea liniștiți, pentru că nici proiectul nici regulamentul privind ocuparea tarabelor nu au fost finalizate.

Proiectul noului bazar din municipiul Vaslui nu va fi finalizat în acest an. Deși execuția este într-o stare avansată, mai sunt încă de realizat o serie de lucrări la exteriorul clădirilor. Astfel, autoritățile locale estimează că bazarul va fi dat în funcțiune în primăvara anului 2022. Noile spații destinate comerțului vor fi ocupate în primul rând de persoanele care își desfășoară activitatea în bazarul vechi și care au achitat la bugetul local taxele și impozitele aferente acestei activități. Restul locurilor pentru vânzare din noul bazar vor fi scoase la licitație publică. În prezent, în actualul bazar își desfășoară activitatea 125 de agenți economici, dotarea fiind formată din mai multe tarabe, spații de depozitare etc.

„S-a stabilit un colectiv ce lucru, care va prezenta în Consiliul Local un reculament de ocupare a acestui obiectiv. Sunt tot felul de discuții, se spun tot felul de chestiuni despre acest loc. În principal, mutăm dintr-o zonă în alta și e firesc ca acei oameni care au stat în acele condiții grele să își desfășoare activitatea în zona noului bazar. Se aude că 30 – 40 de oameni vor să se adune și să vină să discute cu mine. Să stea acolo că nu e gata nici regulamentul, nici obiectivul”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Licitația publică pentru obiectivul ”Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto” s-a organizat în data de 14 noiembrie 2017 și a fost câștigată de o asociere de societăți. Asocierea de firme este formată din SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca (lider) și SC Hermanas Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut